• Neus Cols Coll

 • Nascuda a Barcelona l’any 1956. Llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona l’any 1978. Doctora en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona, l’any 1996.

  Membre de la Unitat d’Estudi i Consell Reproductiu de l’Hospital Clínic i Provincial d Barcelona, des de 1980 a 1984, on va fer estudis citogenètics en el camp del diagnòstic prenatal.

  Membre del departament d’Immunologia dels laboratoris Inmunolab de Barcelona, des de 1984  a 1990, on va realitzar estudis de paràmetres immunològics en pacients afectes d’esclerosi múltiple i de retinitis pigmentosa.

  Professora del Departament de Genètica de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona des de 1992 a 2014

  Les línies de recerca s’han centrat en dos grans àrees:

  • Biotecnologia i Enginyeria de proteïnes on es va desenvolupar la síntesi recombinant de diverses proteïnes i la seva modificació per mutagènesi dirigida.
  • Genètica Humana amb estudis sobre les bases molecular de la síndrome de Down que es va desenvolupar en la seva estada al Departament de Bioquímica Mèdica i Biofísica del Karolinska Institutet d’Estocolm l’any 1998 i les bases genètiques de l’osteoporosi.

  La dedicació docent ha estat tant en classes teòriques com pràctiques d’assignatures relacionades amb la genètica molecular i l’enginyeria genètica, a l’anterior llicenciatura, els actuals graus, cursos de postgrau i màsters.

  Ha coordinat i impartit diversos cursos adreçats a professors de Biologia de secundària, organitzats per la Societat Catalana de Biologia i l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona.