• Gemma Rauret

 • Des de 1969 ha desenvolupat la seva carrera acadèmica a la Facultat de Química de la Universitat de Barcelona. Catedràtica de Química Analítica des de 1984 i Professora emèrita de la UB des del 2012.   

  Ha ensenyat en els diferents nivells de formació universitària: llicenciatura o grau, màster i doctorat. Ha introduït diversos temes en els plans de formació de la Facultat com l’assegurament de la qualitat en els laboratoris analítics, l’anàlisi radioquímica i la radioactivitat ambiental. Ha dirigit nombrosos treballs de màster en aquests temes, així com més de vint tesis doctorals orientades al desenvolupament i aplicació de nova metodologia analítica per resoldre problemes de contaminació ambiental.    

  Com a investigadora ha publicat més de 250 articles en Química Analítica Ambiental en revistes internacionals especialitzades i ha coordinat més de trenta projectes de recerca, tant nacionals com internacionals, molts d’ells dins dels programes marc de recerca europeus. A destacar la coordinació del projecte sobre la contaminació terrestre en l’àrea de Txernobyl durant els anys 1991-96. En 1992 va rebre la distinció Narcís Monturiol a la recerca, atorgada per la Generalitat de Catalunya.  

  Durant la seva llarga trajectòria acadèmica ha estat Degana de la Facultat de Química, Directora del Departament de Química Analítica i Secretària General de la Universitat de Barcelona, així com membre del seu Comitè Acadèmic. 

  Durant el seu període com Degana va ser responsable de l’avaluació interna de la qualitat de la llicenciatura de Química (1996) i Enginyeria Química (1997) i va promoure un sistema de gestió de la qualitat dels laboratoris d’estudiants. 

  En 1998 va ser nomenada directora de l’aleshores acabada de crear Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari a Catalunya on va posar en marxa l’agència i desenvolupar diversos programes d’avaluació. També va promoure diversos estudis sobre la qualitat universitària. Posteriorment fou nomenada directora de l’agència espanyola per a l’acreditació de l’ensenyament superior ANECA. Ha participat en diferents comitès nacionals, europeus i internacionals de xarxes d’agències de qualitat universitària i ha col·laborat com experta internacional amb un ampli nombre d’agències de qualitat de l’educació superior.